The library of the National Institute of Agricultural and Food Research and Technology (INIA)

Authors

  • Edurne Aguiriano Documentation, library and publications service. National Institute of Agricultural and Food Research and Technology (INIA), CSIC, Madrid
  • Luis Miguel Echeverría Documentation, library and publications service. National Institute of Agricultural and Food Research and Technology (INIA), CSIC, Madrid
  • Miguel Esteban Documentation, library and publications service. National Institute of Agricultural and Food Research and Technology (INIA), CSIC, Madrid
  • Juan José Gil Documentation Unit. National Center Spanish Institute of Oceanography (IEO), CSIC, Madrid

DOI:

https://doi.org/10.20350/digitalCSIC/14543

Abstract

The Library of the National Institute for Agricultural and Food Research and Technology (INIA) is a national and international reference for its bibliographic collections, specialized databases and subscription of electronic journals, becoming the first source of agricultural scientific information in the country.

It holds more than 5,000 serial publications and 39,000 monographs. It provides access to the full text of more than 3,000 scientific journals, 2,198 of them in perpetuity. In 2021 it has provided about 2,000 requests for bibliographic resources. INIA preserves and disseminates its scientific production and the data generated through its r2i2 and REDIA repositories.

Downloads

Download data is not yet available.

References

Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (s.f.). Biblioteca [catálogo]. https://iniabiblio.inia.es/

Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (s.f.). Biblioteca y documentación. https://www.inia.es/serviciosyrecursos/recursosdocumentales/biblioteca/Paginas/Biblioteca.aspx

Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (s.f.). Catálogo colectivo de revistas de la RIDA. http://wwwx.inia.es/rida/form.htm

Instituto Nacional de Investigación y Tecnología Agraria y Alimentaria (s.f.). Biblioteca y documentación. Repositorio y Ciencia Abierta. https://www.inia.es/serviciosyrecursos/recursosdocumentales/biblioteca/Paginas/Repositorios-y-Ciencia-Abierta.aspx

Ley 14/2011, de 1 de junio, de la Ciencia, la Tecnología y la Innovación. Boletín Oficial del Estado, 131, de 2 de junio de 2011, pp. 54387-54455. https://www.boe.es/buscar/doc.php?id=BOE-A-2011-9617

Real Decreto 202/2021, de 30 de marzo, por el que se reorganizan determinados organismos públicos de investigación de la Administración General del Estado y se modifica el Real Decreto 1730/2007, de 21 de diciembre, por el que se crea la Agencia Estatal Consejo Superior de Investigaciones Científicas y se aprueba su Estatuto, y el Real Decreto 404/2020, de 25 de febrero, por el que se desarrolla la estructura orgánica básica del Ministerio de Ciencia e Innovación. Boletín Oficial del Estado, 77, de 31 de marzo de 2021, pp. 36471-36486. https://www.boe.es/boe/dias/2021/03/31/pdfs/BOE-A-2021-5031.pdf

Published

2022-03-14

How to Cite

Aguiriano, E., Echeverría, L. M., Esteban, M., & Gil, J. J. (2022). The library of the National Institute of Agricultural and Food Research and Technology (INIA). Enredadera: Journal of the CSIC Libraries and Archives Network, (37), 99–103. https://doi.org/10.20350/digitalCSIC/14543